Ta extra vara på amningsstunden eller matstunden.

Om du vill kan du föra in en avsikt under dessa stunder. En avsikt att vara så närvarande som möjligt.

Träna ditt sinne att komma tillbaka till nuet, till upplevelsen av denna stund om och om igen. Kanske upptäcker du hur lätt ditt sinne vandrar bort och börjar tänka på annat. Kom bara tillbaka gör ingen affär av det.

Börja med att titta – titta på ditt barn som det ser ut idag som om du utforskade det för första gången, med nyfikenhet, kommer tankar släpper du dem och kommer tillbaka till att bara titta, var vaken alert i ditt tittade.
gå igenom hela barnet.

Fortsätt nu till att lysna lyssna på ljuden som barnet ger ifrån sig, leta inte efter ljud bara uppmärksamma dem, finns mer ljud från dig, från rummet, utifrån gör på samma sätt att när tolkningen om ljudet kommer så släpper du den och går tillbaka och bara lyssnar, så noga du kan.

Fortsätt med att känna känn kontakten er emellan, känn värmen, kontakten med hud eller kläder, upplev förnimmelser som kontakten ger. Smek sedan barnet och ha ditt fokus i dina fingrar, upplev hur det känns i dina fingrar när du smeker den lena huden. Vad händer i din kropp, tillåt känslan, tillåt alla slags känslor som eventuellt dyker upp att fylla dig.

Avsluta när det passar med att andas in kärlek i ditt hjärta, du kan föreställa dig att du gör det genom att säga ordet kärlek samtidigt som du andas in i centrum av din kropp. Låt sedan känslan av kärlek fylla hela din kropp och riktas till ditt barn.

 

Comments are closed.