Förlossningskurs/profylax

Medvetet Födande

Nya tidens förlossningskurs – bygger på vetenskap och stressfysiologi

Kursdatum längre ner  

Lär er en strategi att hantera smärtan och ovissheten med som även minskar upplevelsen av smärtan. Lär er att vara “här och nu” under födandet. Kroppen vet hur den ska föda men sinnet/ tankarna kan lätt försvåra förlossningen. Passar alla oavsett inställning till smärtlindring. Vi tränar medveten närvaro – andning, avslappning, fokus och riktad uppmärksamhet.Vi tränar på att minska stress genom att stilla sinnet och följa kroppen och hitta motivationen att träna inför förlossningen. Läs mer om Medvetet Födande.  Kursen ger dig som partner redskapen till att känna dig mer närvarande och delaktig. Ni blir ett team. Bäst är att gå kursen under senare delen av graviditeten ca 1–3 månader före beräknad förlossning. Det går även bra att delta ensam. Denna strategi har ni nytta av i föräldraskapet och i samlivet.

Stockholm, Alströmmergatan 36, Kungsholmen Karta

2 tillfällen á 3 timmar. Kostnad 1895 kronor/par 1295 kronor/singel

2+3 Januari 2016
30+31 Januari
13+14 Februari
27+28 Februari
Datum Mars och framåt kommer

Anmälan kurs

 

Klicka här för att beställa MP3/CD

 

Enskild/privata kurser ges –  Tre timmar bokas för de som önskar gå själva eller inte kan de tider som finns. Kontakta Mecora

Läs föräldrars kommentarer om kursen och sina förlossningsberättelser 

Rädd att föda

För kvinnor eller män som har förlossningsrädsla eller är rädd att vara med. Läs mer

Är du rädd för att föda och behöver stöd och en strategi så finns hjälp att få. Eller är du som partner rädd att vara med eller har blivit rädd av att du varit med. Du kan få stöd hjälp via telefoncoaching eller om du har möjlighet till individuellt besök.

 

Stödsamtal/bearbetande samtal efter svår förlossning

Stödsamtal ges till nyblivna föräldrar/förälder som inte mår bra eller känner sig nedstämda efter förlossningen. Kanske känns det som om du saknar ett starkt band till ditt barn, ”att det borde vara eller kännas på ett annat sätt”. Boka då tid för ett samtal. Även stöd till adoptivföräldrar ges.

”Andningen är nyckeln till livets mysterium, både för kropp och själ”