Vi påverkar varandra

Apropå att påverka varandra. Du har säkert lagt märke till hur olika saker och ting blir beroende på vilka människor som finns med när du gör något. T.ex på fester, möten, på jobbet, i grupper av olika sammanhang.

I veckan när jag tränade en form av styrke/konditionsträning i grupp så trots att det var femton personer i rummet och en entusiastisk tränare som peppade oss och ändå var stämningen helt ”död” där inne. Jag tänkte hallå var är ni någonstans, jag själv pustade, var glad, sjöng med till musiken, knäppte fingrarna log mot tjejen som var vid sidan om mig men nej ingen respons. Mina uttryck minskade och jag föll liksom in i stämningen.

Jag vill förtydliga att jag gjorde mig inte till utan jag håller på så när jag tränar och ofta är det flera som låter likadant och ser glada ut, man ler mot varandra och känner samhörighet med det man håller på med och så fort den där samhörighetskänslan infinner sig, har ett möte uppstått så ”känner” man liksom varandra på ett första plan. Jag skulle kunna bjuda alla de jag mött på det sättet på en fest. Men igår ville jag inte bjuda in en enda förutom tränaren som verkligen är ett energiknippe och brukar få igång många.

Det är olika dynamik i grupperna sa han mycket diplomatisk till mig innan jag gick . Hallå, är ni lika tråkiga hemma tänkte jag? Inga skratt, inga frustningar, inga okontrollerade rörelser. Det är alldeles för många som inte har kul i livet. Ni som inte har så kul, tänk på att ni påverkar omgivningen…….ni som har kul, tänk på att ni påverkar omgivningen så mycket mer positivt.

Have fun

maria♥

Comments are closed.