Att prova

Januari 2012 och jag börjar att blogga! I alla fall ett ärligt försök. Det känns spännande och lite ”jag provar” känsla. Min tanke bakom denna blogg är att skriva om graviditet, förlossningsförberedelse, födande, anknytning mellan föräldrar och barn. Helt enkelt stora delar av livet, och jag vill dela med mig av mina erfarenheter jag gjort som barnmorska och som person inom dessa områden.

Allt i en anda av den medvetna närvaron kraft och vilka effekter omedvetenheten har på oss, när vi inte är ”där” med hela oss, frånvarande, eller vi är där men tolkar verkligheten utifrån gamla erfarenheter eller rädsla för framtida händelser, vi är inte här och nu, mer om det sen.

Jag som skriver är kvinna, stolt mamma, dotter, syster, hundägare, älskar mitt jobb, barnmorska, tacksam över att kunna stötta, hjälpa och läka, psykoterapeut, bra på att få människor att vara här och nu, mycket bra på att få kvinnor att släppa taget och möta känslor, mindfulnesslärare, stort hjärta, kärleksfull, ofta glad, älskar att skratta, älskar att dansa, reflekterande, utvecklingsbenägen, andlig, närvarande, frånvarande, öppen och öppensinnad, sluten ibland, stark integritet. Rädd ibland, modig ofta, irriterad, seg, och trött ibland och mycket mycket mer precis som alla har jag många facetter på min diamant. Många har slipats till, många kvar att slipa (tur man har flera liv) ……….det är jag.

Ha inte för stora krav på mig, för det tänker inte jag ha på mig själv för då kommer det inte bli något av detta. Jag tänker nu att jag börjar skriva och vissa inlägg kanske inte blir så långa eller helt korrekt formulerade

Jag älskar ordet prova. Jag ska prova att detta. Ordet prova eller prövas användningsområden överlappar varandra. Det beror sannolikt på att orden prova och pröva i grunden har samma ursprung.

Om jag är nyfiken och vill något men inte vågar prova då är rädslan större än modet. Rädslan är ju för att misslyckas eller hur? Mitt mod är stort men jag har haft många rädslor och släppt en efter en utefter vägen. Oftast är vi ju rädda för något som inte är farligt?

Jag har så länge jag kan minnas sagt till kvinnor som jag mött i mitt yrke som barnmorska att prova. Att säga att du måste eller ska göra si eller så, eller du gör fel gör såhär, det fungerar mycket dåligt. Tyvärr får många höra det. Att istället säga: kom så ska jag visa dig så får du prova, känns det inte bra så kan du återgå till det du gjorde. Prova är ett snällt ord, gör såhär är inte lika öppet omfamnande och vänligt.

Då jag själv inte följt så många bloggar men förstått att det krävs att inläggen kommer ofta för att det ska vara intressant att följa och ärligt talat så får tiden utvisa hur frekvent det blir.  Kvinnor, män, vänner, bekanta och de som önskar kan ju prenumerera på inlägg genom att registrera sig och slipper då gå in på bloggen och kolla om det är nya inlägg. Välkommen att prova!

 

 

 

Comments are closed.