“Släpp fram värkarna”

När vi väntade vårt första barn gick vi en av dina profylaxkurser. Detta var drygt tre år sedan.  När vi nu väntade vårt andra barn beställde jag din cd-skiva som jag några gånger lyssnade igenom och många gånger somnade till :).

Det jag tog med mig och lade på minnet var att försöka utnyttja varje värk och tillåta smärtan från sekund 1.

Därmed hade jag en tro att jag skulle effektivisera det hela. Min man hade en uppgift och det var att när jag meddelade att värk var på gång skulle han upprepa “var tung” och därmed påminna mig om att släppa fram värk oavsett hur ont det gjorde. Och hur fantastiskt bra det fungerade!!

Från inskrivning på förlossningen till Freja kom till oss tog det 56 minuter. 56 minuter som jag var fullständigt närvarande och avslappnad.

Stort tack till dig, Maria!
Med vänliga hälsningar

Emelie

Comments are closed.