Vaken och alert i födandet – tips

Hej igen!

Jag vill påminna er som står inför att föda att gå in med en attityd som hjälper dig. Jobba aktivt med att vara med ditt fokus i din kropp och följa ditt barns väg ner genom din kropp. Be om stöd och påminnelse i varje värk om så behövs. Tillåt smärtan, var redo från värkens första sekund. Du stannar upp – slutar prata – fokuserar inåt i kroppen – accepterar smärtan – säger ja till situationen. Kroppen kan vara passiv medan ditt sinne är vaket och alert för att kunna hålla fokus inåt.

Kom ihåg att smärtan är ofarlig.

Det kommer att ge dig en fantastiskt mycket bättre upplevelse än om du ”smiter därifrån” och mentalt och befinner dig någon annanstans.

Sinnet är så starkt hos de flesta av oss och vill bestämma i en utmanande situation och säga att ”nu räcker det” jag vill inget mer”.

Utan strategi och  redskap blir det svårare. Lägg till ordet Ja som ett mantra under din utandning om du behöver något mer än bara andningen. Säg ja till nuet, till det som sker i kroppen som då kommer att återgälda det med att skicka ut välbefinnandehormoner med den effekten att du minns att det gjorde f-värt ont men du kan säga det med glädje.

Lycka till
Maria

Comments are closed.