Magiska berättelser del 2

Det kändes häftigt!

Här kommer en magisk berättelse och det magiska är att kvinna var mycket förlossningsrädd och kunde inte se sig själv föda. Efteråt säger hon att det kändes häftigt att föda och direkt kände hon att det här kan jag göra igen.

Förlossningen gick super bra! Vid 02.20 gick vattnet och sen jobbade vi med andning här hemma, åkte in till förlossningen vid 8.30 och då var jag öppen sex cm. Vi hade haft svårt att klocka värkarna eftersom jag inte hade någon tydlig värkpaus men tack vare andningen och rätt tankar så tyckte jag att det fungerade bra ändå.

Inne på förlossningen hade vi bra personal, fick träffa två olika team eftersom vår son föddes på eftermiddagen. I båda teamen var det studenter med och de var lugna och duktiga!
Det kändes skönt att ha lugn och trygg personal så att jag bara kunde fokusera på andningen och att föda barn.

Jag kände aldrig mig rädd eller orolig. Jag klarade mig på lustgas som inte ens var på högst styrka. Tyckte att det kändes som att jag skulle bli snurrig om dosen skulle ökas, ryggbedövning tackade jag nej till.

Det är svårt att förklara men tack vare din kurs och de övningar vi gjorde hemma så kunde jag slappna av och verkligen vara i födandet. Mindfulness 😀
Läkaren var in en sväng och frågade om jag ville ha hjälp eftersom det tog ett tag att krysta ner och ut vår son och det är möjligtvis då som jag blev lite stressad – ville inte ha hjälp av en tång…
Klockan 15.36 föddes vår härliga son och moderkakan gick snabbt och lätt att få ut.

När allt var klart kände jag att det här absolut var något jag kunde göra igen! Den känslan trodde jag aldrig att man kunde ha direkt efter! Kändes häftigt! Tänk att jag som aldrig hade kunnat se mig föda barn nu hade gjort det och kunde tänka mig göra det igen!

Vi sov på BB en natt och det var en konstig känsla, tänk att pappan måste lämna sitt barn och åka hem som om inget har hänt! Vår son hade gulsot men vi fick ändå åka hem dagen efter att han föddes och det kändes underbart!

Jag var och träffade en Aurora sköterska innan och hon ringde en vecka efter förlossningen och frågade hur allt gått 😀

Tusen tack för din kurs! Tror aldrig att min förlossning hade blivit så positiv och bra om det inte var för de verktyg du lärde mig och min sambo. Önskar att alla fick gå en sån här kurs!

/ familjen Hedberg/Björk

Comments are closed.