Vem trycker på knappen – om hjärtats intelligens

Vem sätter igång hjärtat?

Hjärtat är det första organet som bildas i fostret. Den frågan har jag funderat på många gånger. Vilken intelligens vet när det är dags att trycka på knappen och börja pumpa blod, från ett ögonblick till ett annat.

Var sitter knappen, var sitter intelligensen? Sitter den i kvinnans kropp, utanför, i universum? Vet vår hjärna när det är dags. Vet hjärtat själv? Nu har cellerna delat sig sjutusenmiljonertvå gånger nu är det dags att börja pumpa. Är det inte spännande?

När man tittar sig omkring i naturen så ser man den intelligensen överallt, varje blomma, fågel, kryp, vi människor ja, det går inte för vårat logiska sinne att förstå. Det är bortom tänkandet, en dimension betydligt djupare där inte orden räcker.

Jag blev så otroligt glad idag när jag hittade ett filmklipp med Gregg Braden, där han pratar om hjärtats intelligens, han har också liksom många andra ställt sig frågan vem sätter igång hjärtat?

Hjärtats intelligens

Han säger att vetenskapen nu kan säga att man vet att hjärtat gör mycket mycket mer än bara pumpar blod. Han förklarar att hjärtat har sin egen hjärna som man kallar ”neural intelligence”

Man vet nu att hjärtat är det organ sänder elektriska signaler till hjärnan som triggar igång utsöndringen av kemiska substanser till vår kropp och allt baserat på hur vi känner. Det är känslorna som styr oss och hjärtat är centrum. Är du mer nyfiken titta klicka på hjärtats intelligens.

Comments are closed.