Coolaste jag upplevt

Världens finaste lilla pojke anlände till oss med bravur! Förlossningen gick ungefär som vi föreställt oss men tyvärr hade jag inte krafterna att ta mig ur sängen så det blev inte förlossningspallen som jag föreställt mig.

Jag andades mig igenom hela förlossningen, och, javisst ville jag säga upp mig några gånger när det gjorde som ondast, men fan vad stark jag kände mig samtidigt!
När jag äntligen lyckades acceptera smärtan under utdrivningsskedet så var det någonting som hände med mig, det kändes som att jag visste om smärtan, kände den, men att den inte fanns hos mig, som att jag kände någon annans smärta och då kunde jag acceptera den ännu bättre och jag kunde även ta i mer, smärtan blev inget hinder!

Theo var mitt stora stöd under hela förloppet, häftigt att få föda barn utan kemiska smärtstillande! Han hjälpte mig att andas och han hjälpte mig att vara kvar i mig själv.

Jag somnade mellan nästan varje värk.

Det var det absolut coolaste jag upplevt och inför nästa gång har jag en ännu klarare bild över hur jag vill ha det och göra, men det är inte stor skillnad jämfört med hur det blev!

Men jag måste säga att det var häftigt att få föda barn utan kemiska smärtstillande, utan något alls förutom andningen. Jag provade TENS lite grann, men det sabbade allt, tog helt bort min koncentration från andningen, kom av mig, så jag ville inte ha någonting, glömde lixom helt av att man kunde ta smärtstillande över huvudtaget.

Jag är så nöjd med hur det blev och att det blev som vi planerat, ungefär! Du ska veta att jag har haft användning av andningen efter förlossningen också, det fungerar vid många tillfällen!

Tack!

 

Comments are closed.